Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GOOD OLD ROCK´N´ROLL FESTIVAL – Lördag 4/9

4 september kl 18:00 - 5 september kl 02:00

kr195

GOOD OLD ROCK´N´ROLL FESTIVAL
THE REFRESHMENTS – ORIGINAL STREAPLERS – THE SPOTNICKS TRIBUTE – THE BOPPERS

 ORIGINAL STREAPLERS

Den 20 september 2014 var det premiär för The Mule Skinner Band inför sittande konsertpublik. Naturligtvis i Kungälv där allting startade 1959 som rock- och popbandet The Streaplers. Ett fullsatt Mimers Hus fick ta del av en bejublad nostagishow där klassiker som Diggity Doggety, Mule Skinner Blues, Rockin´Robin, Three Steps To Heaven, Bara Femton År och Va´ Har Du Under Blusen Rut hördes under de två timmar som Gert Lengstrand, Bjarne Lundqvist och tvillingparet Göran och Håkan Liljeblad tillsammans med kapellmästare Jörgen Flach visade en spelglädje av sällan skådat slag. Premiärdagen till ära hade man även plockat med körduon Victoria Linde och Anna Pernmyr samt Jonas Lengstrand på gitarr och sång.
Sedan fortsatte succén för Streaplerslegenderna med fullsatta konserter i Kungsbacka, Vara, Borås, Varberg, Uddevalla, Hässleholm, Karlstad för att nämna några av de konserthus som man besökte efter den storslagna premiären. The Mule Skinner Band fick även medverka i Bingolotto i TV4 tillsammans med den legendariske programledaren Leif Loket Olsson. Under året spelade man dessutom in cd-plattan ”Together Again” som redan första veckan gick in på en fjärde plats på den svenska topplistan.
Under 2016 kommer det att bli mängder av konserter för de gamla rävarna som stått på scenen i drygt 56 år. Och enligt dom själva kommer man att fortsätta spela och glädja publiken trots att pensionsåldern sedan längesedan är nådd.

THE SPOTNICKS TRIBUTE

1992 tvingades Bo Winberg av hälsoskäl att lämna Sveriges tuffa klimat för ett vänligare i Spanien. Av självklara orsaker kunde övriga bandet inte fortsätta som The Spotnicks så man döpte om sej till PapaO`,( ett ord som sjungs i alla sammanhang i backingkörer över allt)

Detta band bestod av Bob Lander, Ove Lindell,Stefan Ericsson, Arne Österlindh och Mats Bengtsson. Bandet fortsatte som förut med i stort sett samma repertouar på samma spelplatser och turnerade hela 90-talet över Europa. Man spelade in musik i den genre´ som låg närmast, dvs Spotnickslåtar. I dag består PapaO´ av Stefan Ericsson och Ove Lindell från originalet dessutom gästspelar övriga när tillfälle gives…. Vidare är Lennart Sundberg, Martin Svensson och Robin Fransson de som alltid befolkar scenen när PapaO`spelar. Då Spotnicks inte finns längre så kommer PapaÖ`att spaka skeppet vidare till nya Galaxer på nya äventyr…..”may the FORCE be with them…

THE REFRESHMENTS

1989 bildades bandet och sedan dess har det rullat på utan avbrott med över 4 500 spelningar. Listan över milstolpar i bandets kariär kan göras lång. De har tilldelats 12 guldskivor och 2 platinaskivor. ”Miss You Miss Belinda” har streamats över 7 000 000 gånger på Spotify. ”JB´s Boogie” har visats över 15 000 000 gånger på Youtube. Grammisnominering, spelning på SXSW i Austin, inspelning i Sun Studios i Memphis, turnerande med många av sina idoler som t.ex. Dave Edmunds, Mickey Jupp, Status Quo m.fl. Förra året firade The Refreshments 30 år som band med att släppa skivan Real Rock n´ Roll och åka på en stor folkparksturné

The Refreshments har genom alla år stått stadigt med en fot i amerikansk 50-tals rock n´ roll och den andra i brittisk 70-tals pubrock.
Sedan starten har receptet varit det samma – Riktig rock n´ roll spelat på riktiga instrument.

THE BOPPERS

1977 bildade ett gäng motorintresserade grabbar i Stockholm bandet The Boppers. Efter tusentals spelningar och flera miljoner sålda album är de fortfarande ute på vägarna och rockar. Genom åren har bandmedlemmar kommit och gått. Men Matte Lagerwall och Ingmar Wallén har varit med ända sedan starten. Det finns förstås mycket att berätta. Som till exempel hur bandet döptes om på den första spelningen.
På bandets repertoar står en hel del rockklassiker från 50-talet, framförda med stämsång och raka rör. En musikstil som inte alls var stor då, i slutet av 1970-talet, när punk och disco och Abba härjade på topplistorna.
I början av karriären var det band med namn som The Diamonds, Marcels och Beach Boys som var inspirationskällorna. The Boppers arrangerade om låtar och ersatte instrumentala partier med körsång och stämmor. Ordet ”bop” hittade de i låttitlar och texter.

Fortfarande är det den musiken som gäller och i takt med att nya medlemmar kommit med har bandet utvecklats musikaliskt.

 

Arrangör:  Torp Entertainment

Ytterligare information: Good Old Rock´n´Roll Festival | Torp

Datum: Lördag 4/9 kl 18-02
Pris:
195:- (ord. pris 395:-)

Åldersgräns 20 år (det år ni fyller)

Vi har ett begränsat antal biljetter till försäljning i vår butik. Först till kvarn gäller.
Biljetter till ord. pris kan du köpa på Torps hemsida: Good Old Rock´n´Roll Festival | Torp

 

Erbjudanden i vår butik är i begränsad upplaga och vi reserverar oss för ev slutförsäljning.

En administrativ avgift på 30 kr tillkommer per köp.

Biljetten kommer att skickas till angiven mejladress. Kontrollera noga att mejladressen är korrekt inskriven innan du fullföljer ditt köp.

Biljetten skickas normalt inom 1-2 arbetsdagar. Kontrollera din spam-/skräppostmapp i ditt mailprogram om du inte mottagit din beställning inom nämnda tidsperiod.

Detaljer

Börjar:
4 september kl 18:00
Slutar:
5 september kl 02:00
Pris:
kr195
http://torp.club/event/good-old-rocknroll-festival/

Arrangör

Torp Entertainment
E-post:
info@torpclub.se
View Arrangör Website

Plats

Torp
Torp 2
Krylbo, 77596 Sverige
+ Google Map
View Plats Website

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biljetter are no longer available